ОСНОВАНИ ПРИЈАТЕЉИ ДЕЦЕ ПАЛИЛУЛЕ
7.10.2011

Организација „Пријатељи деце Ниша“ након успешне промоције пројекта – „унапређење положаја деце у друштву“, у оквиру „дечије недеље“, одржала је и оснивачку скупштину своје организације у Градској општини Палилула. Чланове иницијативног одбора и заинтерсоване просветне раднике и родитеље, овим поводом примио је председник проф.др Игор Новаковић. Он је својим потписом подржао иницијативу да се на територији општине Палилула формира овај облик организовања грађана са циљем унапређења психо-физичког и друштвеног живота наших најмлађих суграђана.

О значају постојања организације „Пријатељи деце“ присутне је на оснивачкој скупштини у општини Палилула упознала Бисерка Светозаревић. Она је истакла да су општинске организације „пријатерља деце“ формиране и у општинама Пантелеј и Црвени Крст.

Захваљујући финансијској помоћи Министарства рада и социјалне политике, као и подршци других владиних институција и организација цивилног друштва, организација „Пријатељи деце Ниша" отпочело је своју кампању у дечијој недељи, трибином на тему - „укључивање деце са сметњама у развоју у редован школски систем“. На овом скупу, који је одржан у сали Нишавског управног округа, разматрана су искуства из појединих школа, значај вршњачке помоћи и подршке, примери добре праксе и могућности за даље побољшање квалитета школовања и друштвеног живота деце са посебним потребама.